Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Gaziantep Baklavadan Sonra Peynirini de Tescilliyor
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Antep peynirinin coğrafi işareti için Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) tescil başvurusunda bulunacak. Şehir daha önce de dünyaca ünlü baklava için tescil almıştı.
Gaziantep'in ünlü yöresel Antep peyniri, GTB tarafından tescillenerek koruma altına alınacak.Antep peynirinin geleneksel ve endüstriyel üretimi üzerine çeşitli mandıra ve köylerde üniversitelerle işbirliği içerisinde bilimsel çalışmalar yürüten GTB, TPE'ye coğrafi işaret tescili için başvuru yapmaya hazırlanıyor. Yörede, 'sıkma', 'pişken' ve 'kelle' isimleriyle de bilinen Antep peynirinin geleneksel metotlara uygun üretilmesi ve standardının korunması amacıyla yapılacak olan tescil başvurusu öncesi, GTB'de değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Kemal Avşar, Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevim Kaya, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Veteriner Hekimi Ahmet Erkanlı, GTB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Satıl ve Antep peyniri üretimi gerçekleştiren firmaların temsilcileri katıldı. Antep peynirinin geleneksel ve endüstriyel üretiminin yapım aşamalarının ele alındığı görüşmede, tescil için önemli görülen ayırt edici özellikler hakkında istişare yapıldı.

Antep Peyniri Korunacak

Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetleri arasında bulunan Antep peynirini coğrafi tescil alarak koruma altına almak istediklerini kaydeden GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Amacımızı geleneksel peynirimizi aslına uygun şekilde gelecek nesillere taşımak” dedi. Gaziantep’in yöresel ürünler bakımından Türkiye’nin en zengin şehirlerinden biri olduğuna vurgu yapan Tiryakioğlu, "GTB olarak öz varlığımızı oluşturan kültürel ürünlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bu nedenle Antep peynirimiz için coğrafi işaret başvurusunda bulunmak için hazırlıklar yapıyoruz. Ürünü korumasının yanı sıra, tarımsal çeşitliliği arttırması ve kırsal kalkınmaya sağladığı katkılardan dolayı coğrafi işaret tescilini çok önemsiyoruz." diye konuştu.

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili