Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Google iki ilginç patent daha aldı
Dijitalleşme yolunda basılı yayınların tehlikede olduğu açık. Fakat Google, aldığı iki patentle dijital içeriği basılı yayınla bir araya getirmeyi hedefliyor. Google'ın aldığı patentler, "İnteraktif Kitap" için düşünülüyor.
İlk patent, sanal gerçekliği kağıt üzerine taşımayı amaçlıyor. Sayfalar üzerine yerleştirilecek hareket ve baskı sensörleri yoluyla devreye girmesi planlanan sanal gerçeklik öğeleriyle bezenecek olan kitap, böylece okuyucuya hikayeyi okurken aynı zamanda sahneyi izleme olanağı da tanıyacak. Muhtemelen daha çok masal kitaplarına ve dolayısı ile çocuklara yönelik planlanarak alınan bu patentte, ayrıca sayfalar üzerine yerleştirilecek hoparlörler vasıtasıyla sahnenin sesi de aktarılacak.
Google'ın aldığı bir diğer patent ise, günümüzün 3-boyutlu (pop-up) kitaplarının dijitalleşmiş hali olarak planlanıyor. Sayfaları çevirdikçe kitaptan dikey olarak açılması planlanan dijital sayfa, pek de gerçeğe dönüşecek gibi durmuyor. Fakat Google'ın aldığı bu patentler elbette farklı amaçlar için kullanılabilir. Özellikle ilk patent, VR gözlüksüz sanal gerçeklik görüntüleme olanağı güden amacıyla, oldukça dikkat çekici duruyor.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili