Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Google'ın kurucusu uçan otomobillerin peşinde
Google'ın kurucularından ve Alphabet'in CEO'su olan Larry Page'in uçan otomobillere olan ilgisi yatırım boyutuna geçmiş gibi görünüyor. Page, uçan otomobiller üzerinde çalışmalar yapan iki girişimi destekliyor.

Google kurucularının sıra dışı teknolojilere ve yeniliklere olan ilgisi teknoloji dünyasını yakından takip eden pek çok kişi tarafından yakından biliniyor. Sergey Brin, bu ilgisini Google X çatısı altında desteklenen farklı projelerle gösterirken, diğer kurucu Larry Page ütopik yeniliklere olan ilgisini Google'dan bağımsız biçimde sürdürmeyi seçmişe benziyor. Bloomberg Businessweek sitesinde yer alan habere göre, Larry Page uçan otomobil geliştirmek için çalışmalar yürüten iki şirketi destekliyor. Page'in bu iki şirketten birine 100 milyon dolardan fazla yatırım yapmış olması dikkat çekiyor.

Page'in destek verdiği iki şirketten biri olan Zee.Aero'ya kurulduğu 2010 yılından bu yana yardım sağladığı, diğer şirket Kitty Hawk ile ilişkisinin ise geçtiğimiz yıl başladığı belirtildi. Google kurucusunun söz konusu şirketlerle olan ilişkisinin kişisel düzeyde olduğu ve Google ile bir ilgisinin olmadığı vurgulanırken, Page'in bu şirketlerden birinin genel merkezinde bir ofisinin olduğu ve söz konusu şirkette çalışanlar tarafından "Yukarıdaki Adam" tamlamasının İngilizce kısaltması olan GUS takma ismiyle anıldığı ifade edildi.

Larry Page'in yatırım yaptığı iki girişim

Zee.Aero ve Kitty Hawk, uzun yıllardır birbirlerinden bağımsız olarak uçan otomobil tasarımları geliştiriyor. Page ile daha uzun bir mesaisi bulunan Zee.Aero, Google'ın Mountain View'daki genel merkezine bir saat uzaklıktaki bir havalimanında prototip araçlarıyla test uçuşları gerçekleştiriyor. Daha öncesinde NASA, SpaceX ve Boeing gibi kurumlarda çalışan tasarımcılar ve mühendislerden oluşan bir kadro kuran Zee.Aero, test uçuşlarında iki koltuklu prototip tasarımlarını kullanıyor. Test edilen tasarımlardan birinin küçük konvansiyonel uçaklara benzediği, diğerinde ise pervanelerin iki sıra halinde alt alta sıralandığı ifade edildi.
Zee.Aero, 2012'de dikey iniş ve kalkış gerçekleştirebilen hava aracı tasarımının patentini almıştı. Patent başvurusunda söz konusu tasarımın "güvenli, sessiz, kolay kontrol edilebilen, verimli ve kompakt" bir hava aracına dönüşebileceği belirtilmişti.
Larry Page'in yeni gözdesi Kitty Hawk'un uçan otomobil tasarımının ise "Dev bir dört pervaneli insansız hava aracı"na benzediği konuşuluyor. Kitty Hawk'un kadrosunun bir kısmını daha önce AeroVelo'da çalışan mühendisler oluşturuyor. AeroVelo, 2013'te ürettiği insan gücüyle çalışan ve bir dakikadan fazla havada kalabilen helikopteriyle 250 bin dolarlık Sikorsky Ödülü'nü kazanmıştı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili