Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Google ve Oracle CEOları 6 saatlik toplantıda patent anlaşmasına varamadı
Google ve Oracle arasında 2012 yılından bu yana devam eden patent davası giderek karmaşık bir hal almaya devam ediyor. Davanın gittikçe ilginçleşmesinin nedeni ise iki şirketin de savunduğu taraftan taviz vermemesi ve mahkeme kayıtlarında iki şirkete dair ilginç bilgilerin ortaya çıkması.

Mahmeke daha önce de olduğu gibi yine iki şirketin üst düzey yetkililerinin Mayıs ayında yapılacak olan mahkeme öncesinde buluşarak ortak bir noktada anlaşmasını talep etmiş. Google CEO’su Sundar Pichai, Oracle CEO’su Safra Catz ve her iki taraftan da birçok üst düzey yöneticinin katıldığı ikinci toplantı tam 6 saat sürmüş ancak taraflar masadan yine anlaşamadan kalkmışlar. Toplantıdan bir sonuç çıkmaması nedeniyle nihai karar Mayıs ayında mahkeme tarafından verilecek.

Davanın geçmişi hakkında kısaca bilgilendirme yapmamız gerekirse, Oracle Google’ı Android‘i kendi çatısı altına aldıktan sonra yaptığı geliştirmelerde Java kullandığını ancak bunun karşılığında gerekli olan telif ücretini ödememekle itham ediyor. Google ise bu iddialara karşı çıkıyor. Oracle, Google’ın Android’den 31 milyar dolar gelir sağladığını iddia etmişti. Bakalım Mayıs ayında düzenlenecek mahkemede hangi gizli bilgiler ortaya çıkacak.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
www.devirpatent.com
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili