Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ
Kurulduğu günden beri birçok girişimci tarafından faydalanılan KOSGEB kredilerine yapılan reklam ve haberler sayesinde daha fazla girişimci başvuruyor ve iş kurma hayallerine kavuşuyor. 1990 yılında kurulan kamu kuruluşunun ilk hedefi ülke ekonomisinin canlanması ve küçük ve orta ölçekli işletmelerinin büyüyerek istihdam sağlamasıdır.

KOSGEB GİRİŞİMCİ DESTEKLERİ
KOSGEB kredilerinden faydalanmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. En önemli şart ise girişimcilik kursları. Bu kursları tamamlayan ve sertifika alan herkes iş planını KOSGEB’ e sunmaya hak kazanıyor. İş planı kabul edilenler ise bazı aşamalardan geçerek KOSGEB kredilerini almaya hak kazanıyor. Durumuna göre değişiklik gösterse de KOSGEB kredilerinin bir miktarı geri ödemesiz yani hibe kredi oluyor. Bu kredilerden en çok faydalananlar ise yeni fikri olan genç girişimciler.   

KOSGEB DESTEK MİKTALARI 2016             
2016 yılında genç girişimciler için verilen hibe kredi miktarının 50 bin TL’ ye arttırılacağı söylenmişti. Daha önce 30 bin TL olan bu miktar 2016 yılında KOSGEB kredilerini kullanmak isteyen genç girişimcinin de yüzünü güldürdü. KOSGEB destekleri 2016 yılında yeni iş kurmak isteyen engelli vatandaşlara da imkânlar sunacak. Kredi miktarları ise 50 bin TL hibe 100 bin TL kredi olarak görülüyor. Kredi kullanabilmeniz için gereken şartlar değişmedi. Girişimcilik kurslarını başarı ile tamamlamalı iş planınızı hazırlamalı, KOSGEB veri tabanına kayıt olmalı  ve iş planınız onaylandıktan sonra başvuru evraklarınız ile KOSGEB müdürlüklerinin kapısını çalmalısınız.Bu krediye başvurabilmek için öncelikle KOSGEB, İşkur veya Üniversitelerin açmış olduğu “Girişimcilik” eğitimlerini almış olması gerekmektedir. Ayrıca üniversitelerde bu dersi alan genç girişimciler bu eğitimden muaf tutulmaktadır. 
Devir Patent Marka Tescil Ofisi..
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili