Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Küçük mucitler, patent almayı hedefliyor
Yaşları 7 ile 13 arasında değişen geleceğin küçük mucitleri, mıknatıs toplayan, top atan, taşıma yapan, çizgi izleyen yüzlerce robot yaptı. Küçük mucitlerin şimdiki hedefi, kendi patentlerini almak oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Üstün ve Yetenekli Çocuklar Dairesi Başkanlığı’na bağlı Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi’ndeki üstün zekalı çocuklar; yazılım tasarımlarını yaparak, geleceğin robotlarını yapma konusunda harikalar yaratıyor. TÜBİTAK’ın ortaöğretime verdiği 4004, 4006, 4007 gibi projelerin hepsini kazanan küçük mucitler, artık bireysel TÜBİTAK projelerini yaparak, patent almayı da istiyor. Teknoloji başta olmak üzere, fuarlara katılan küçük mucitler, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Robotik standında, yaptıkları onlarca robotu sergilemeye devam ediyor. 
 
Güneş paneli ile rüzgar gülünü birleştirip, yüksek enerji elde etmeyi istiyor 
 
Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinden, 7. sınıfa giden, 13 yaşındaki Mehmet Emin Önder, bugüne kadar çok sayıda robot yaptığını belirtti. Yaptığı robotların yazılımını ve mekanik tasarımını kendisinin yaptığını anlatan Mehmet Emin Önder, şunları söyledi: 
“Robotik kol, forklift, çizgi izleyen robot, mıknatıs toplayan robot gibi birçok robot yaptım. Yeni proje tasarımımda; güneş paneli ile rüzgar gülünü birleştirip, daha yüksek enerji elde etmeyi planlıyorum. TÜBİTAK projelerinde dereceyi almayı istiyorum. En büyük hedefim, kendi patentimi almaktır” dedi. 
 
Problem çözme becerisini yükseltip, düşünme kapasitelerini artırıyor 
 
Beşiktaş Bilim ve Sanat Merkezi’nde, Teknoloji Tasarım Robotik Kodlama Öğretmeni Metin Zengin; elektronik, bilgisayar, yazılım ve mekaniğe ilgisi olan 55 öğrencisiyle birlikte yüzlerce robot yaptıklarını kaydetti. Üniversitelerle işbirliği yaparak, İstanbul Kalkınma Ajansı projesi kazanmayı istediklerini de ifade eden Metin Zengin, aynı zamanda öğrencilerinin bireysel projeler yaparak, patent almayı hedeflediğini söyledi. Verilen eğitim hakkında bilgi veren Metin Zengin, “Çocukların bilgi ve düşünme kapasitesini arttırıp, problem çözme becerilerini geliştirerek, hayatla ilgili daha anlaşılır ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazandırıyoruz. Aynı zamanda girişimcilik ruhunu aşılıyoruz” şeklinde konuştu. 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili