Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Logo ve Amblem Tescili
Marka ve sloganlar işitsel olarak koruma sağlarken bir diğer unsur da marka ile beraber kullanılan her türlü logo ve amblemlerdir. Kulllanıldıklarında artık firmanın ayırt edici birer unsuru haline gelen bu işaretler mutlaka tescil ile korunması gerekmektedir.
İstenirse marka tescil başvurusu yapılırken bu işaretler de ekstar bir masraf gerektirmeden tescil edilebilir. Tescil işlemi yapılmış markalara yeni logo eklenmek veya değiştirlmesi ancak yeni bir müracaat ile mümkündür.
Marka kelime kombainasyonlarında benzerlik arandığı gibi şekilsel unsurlarında benzerliği de önemli bir unsurdur. Şekilsel ibarelerin en önemlileri de Logo ve Amblem lerdir. Logo ve amblemlerde benzerlik görsel olarak benzer olma durumudur. Şekilsel unsurların benzerliği şekillerin bir bütün olarak benzerliği ile kabul edilir. Aranan benzerlik oranı ise ileri derece bir benzerlikdir.
İki şeklin logo veya amblemin karşılaştırması yapılırken kavramsal benzerlik tek başına yeterli değildir bunun yanında belirgin bir şekilde benzer de olması gereklidir. Örneğin bir kükreyen arslan figürü  içeren iki marka şekli olarak ayırt edilemeyecek derecede benzer olarak kabul edilebilmesi için kükreyen aslan figürüne yer verilmesi yeterli değildir. Arslan figürünün ayırt edilemeyecek kadar benzer olması durumu aranır.
Logo veya amblemler şekli unsurlar içeriyorsa o sektörde kullanıma açık bir şekil olması durumunda kullanılan şekilin ayırt ediciliğinin olması gereklidir. Örnek verilmesi gerekiyorsa Restoran sektöründe kaşık içeren bir logo veya amblem varsa bu şekil farklı unsurlar içermeldir. Kendisine özgü bir tasarım olmalıdır.
Logo veya Amblem + Kelime Kombinasyonu
Kelime + Logo veya amblem kombinasyonundan oluşan markalarda şekilin aynı biçimde kopyalanıp şekilden sonra bir kelime yazılması markanın taklit edilmesi olarak kabul edilir.
Kelime ve şekil beraber olan marka başvurularında ise kelime öncelikli olarak araştırılır.
Logo tescili ve Amblem tescili işlemlerinizde Devir Patent Marka Sorgulama sayfasını kullanabilir ve uzmanlarımıza danışabilirsiniz.
 Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili