Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Marka Tescil Ücretleri
Marka tescil hizmet ücretini değerlendirirken sunulan hizmetin kapsamı, kalitesi, takibi, bilgi ve birikimi bir arada değerlendirilerek karar verilmelidir.Devir Patent Tescil Ofisi olarak müvekkillerimizin memnuniyeti önceliğimizdir.
Bilindiği gibi her yıl yapılan binlerce (2013 yılında 93.000 başvuru var) marka tescil başvursunun ortalama % 30-35 dolayında başvuru aşamasında, azımsanmayacak sayıda da markalar bülten yayınında yapılan itirazlar sonucu red edilmektedir. Dahası her yıl tescilli binlerce marka birbirlerini, marka benzerliği, marka tecavüzü, haksız rekabet, vb. nedenler ile dava etmektedirler.
Bu kadar yüksek oranda RED karalarını çıkması sektörümüzün itibarını zayıflatmaktadır. Uzman olmayan kişi ve kurumlar tarafından yapılan başvurular ve/veya gerek tescil sürecinde gerek tescil sonrası olası bir takım sorunları bildiği halde müvekkil ile paylaşmayan paylaşmak istemeyenlerin yanlış başvuruları nedeni ile çok fazla marka başvurusu red edilmektedir. Açıkçası sorunlu bir markadan olası çıkan sorunlardan yeni bir hizmet ücreti yaratmak için RED kararı çıkacağı bile bile başvuru yapılmakta, bunun sonucunda çıkan kısmi veya tümden red kararlarına itiraz hizmeti çıkartılarak ek bir hizmet ücreti yaratılmaktadır.
Yani bir marka başvurusundan birden çok hizmet üreterek çok daha fazla hizmet ücreti kazanmak isteyen kişi ve kurumlar fazla gelir elde etmek için, başvuru sahibinin yaptığı tüm yatırımların heba olmasına, prestij kayıplarına sebep olmaktadırlar. Onun için mutlaka danışmanlık hizmeti aldığınız kişi veya firmalardan mutlaka başvuru öncesi ve marka tescil sürecinde olası sorunları, mutlaka yazılı olarak alınız. Çıkabilecek bir RED kararında, Neden RED kararının çıktığını, bunun kendisi ile neden paylaşılmadığını veya bunu öngörmemişse nasıl bir danışmanlık hizmeti verdiğini mutlaka sorgulayın.
Yine marka tescil başvuru sürecinde olası tüm resmi ve hizmet ücretleri müvekkil ile başvuru öncesi paylaşılmamaktadır. Açıkçası başvuru icin müşteriye cazip gelen bir ücret ile müşteri elde edildikten sonra, marka başvuru sürecindeki diğer tüm işlemlerde ekstra hizmet ücreti alındığından toplamda çok daha fazla hizmet ücreti üretilmektedir. Devir patent tescil ofisi yaptığımız işin arkasında olduğumuzu göstermek için markanın reddi halinde yeni marka başvurusuna ücret alınmamaktadır.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili