Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Mobil Güneş Pili
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, güneş enerjisiyle çalışan ve güneşe göre yön değiştiren sulama makinesi üretti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, güneş enerjisiyle çalışan ve güneşe göre yön değiştiren sulama makinesi üretti.

Bakanlığın yazılı açıklamasına göre, Mobil Güneş Pili Sulama Makinesi 8 yıl süren çalışmalar sonucunda üretildi ve Türk Patent Enstitüsü(TPE) tarafından da onaylandı.

Bakanlığa bağlı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü (GAPTAEM) tarafından yürütülen TÜBİTAK-1001 110O541 nolu projesi kapsamında üretilen Mobil Güneş Pili Sulama Makinesi, mobil kullanım ve güneşe göre hidrolik hareket ve panel temizleme üniteleri açısından dünyada bir ilk olma özelliği taşıyor.

Makine, güneşten aldığı enerji ile özellikle sulamaların yoğun yapıldığı yaz aylarında 14 saate kadar çalışabiliyor, ekstra akü ile gece sulamaları yapabiliyor ve 170 metreden çıkardığı su ile 150 dönüm alanı sulayabiliyor.

GAP,  Akdeniz, İç Anadolu ve Ege bölgelerinin güneşlenme süreleri de dikkate alındığında, çevreye duyarlı ve maliyeti düşürecek bu sistemlerin yaygınlaştırılması planlanıyor. Sistem, kuru tarım yapılan ve elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde, özellikle gölet ve kanal kenarlarındaki arazilerde, damla sulama gibi kapalı sulama sistemlerine entegre edilerek kırsal alanda enerji transferi ve sulama ihtiyacı karşılanabilecek.

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili