Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Nokia Samsung patent anlaşması sayesinde para kazanmayı sürdürüyor
Nokia Samsung patent anlaşması sayesinde akıllı telefon mirasından para kazanmayı sürdürüyor

Nokia küresel telefon pazarından şu an için çekilmiş olsa da, yıllar boyunca devam eden Ar-Ge çalışmaları sonucunda elde edilen patentlerin lisans bedelleri sayesinde para kazanmayı sürdürüyor. Samsung ile arasındaki patent anlaşmazlığını çözdüğünü açıklayan Finli şirket, teknolojisini lisanslaması sayesinde milyonlarca avro parayı kasasına koyacak. Nokia’nın özel patent birimi Nokia Technologies, 2015 yılındaki lisans bedelleri için 1.02 milyar avro gelir elde edecek. Anlaşma, Nokia’ya 2016 ve 2018 arasındaki dönem için 1.3 milyar avro daha kazandıracak.

Ancak söz konusu anlaşma, yatırımcıları tatmin etmek için yeterli olmuyor. Nokia Samsung patent anlaşması ile Nokia patent biriminin geliri 578 milyon avrodan 800 milyon avroya çıksa da, analistler 900 milyon avroluk bir gelir öngörüsünde bulunmuştu. Anlaşmanın duyurulmasının ardından Nokia hisseleri yüzde 10 oranında değer kaybetti. İsveç bankası Nordea’dan bir analist tarafından Reuters’a yapılan açıklamada, genel beklentinin Nokia’nın patent portföyüyle Ericsson’dan daha fazla para kazanması yönünde olduğunu belirtti.

Ortaya çıkan sonucun beklentiyi desteklemediğini söyleyen analist, öngörülerin revize edileceğini sözlerine ekledi. Geride kalan 20 yıllık süreçte Ar-Ge çalışmaları için 50 milyar avrodan fazla para harcayan Nokia, bu süreçte 30 bine yakın patentin sahibi olmuştu.

Yaşanan gelişmelerin yatırımcıların Nokia’ya olan güveninin sarsılmasına yol açtığı söylenebilir. Finli şirket, son zamanlarda odak noktasını telekom ve ağ ekipmanlarına kaydırmış durumda. Cihaz birimini Microsoft’a satan Nokia, geçtiğimiz yıl Fransız telekom şirketi Alcatel-Lucent’i 15.6 milyar avro karşılığında satın almıştı. Yatırımcılar, iki şirketi birleştirme çalışmalarının Nokia’nın başına dert olmasından endişe ediyor. Patent anlaşmasıyla yatırımcılarını biraz olsun rahatlatan Nokia, LG ile olan patent problemini henüz çözebilmiş değil.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili