Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
PROJE YAZ TEŞVİK AL UYGULAMASI ADÜ de BAŞLIYOR
Adnan Menderes Üniversitesi’nde ‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulaması hayata geçiriliyor.

‘Proje Yaz, Teşvik Al’ uygulaması, ADܒde başlıyor. Bu uygulamayla TÜBİTAK ve Avrupa-birligi/ " target="_blank" class="tag">Avrupa Birliği projeleri ile patent başvurularında bulunan öğretim elemanlarına teşvik verilecek. Teşvik alabilmek için projenin başvurulan kurumca desteklenmiş olma şartı aranmayacak.
Avrupa Birliği projeleri için 3 bin TL; TÜBİTAK 1001, 1003 (2. aşama), 1505, 2515, 1005 ve 3001 projeleri için 2 bin TL; TÜBİTAK 3001 için 1250 TL; TÜBİTAK 1002 için bin TL ve patent başvuruları için 2 bin TL olarak belirlendi.
Teşvik kapsamında yapılacak olan harcamalar tüketime yönelik mal ve malzeme alımı, hizmet alımı veya kongre katılım gideri olarak gerçekleştirilebilecek. ‘Proje Yaz, Telvik Al’ uygulaması ile üniversitemizin ulusal ve uluslararası destekli proje ile patent sayısının artırılması hedefleniyor.
Uygulamaya başvuruda bulunmak için http://adubap.adu.edu.tr/ adresindeki otomasyon sisteminden faydalanma imkanı sunuldu. Başvuru sırasında proje öneri metnine ait panel veya hakem sonuç raporunun da otomasyon sistemine yüklenmesi gerekiyor.

Devir Patent Tescil Ofisi
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili