Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Patent İzleme Nedir ?

Gün geçtikçe  zorlaşan rekabet ortamında en önemli üstünlük aracı inovasyondur. Avrupa Patent birliğinin verilerine göre dünyada yılda 1.000.000’dan fazla patent başvurusu yapılmaktadır. Bu da sektörü ve rakipleri izlemek ayrıca piyasadan elde edilen bilgiler ile hızlı bir şekilde yeni ürünler geliştirip pazara sunabilmekle mümkündür.

Patent ve faydalı model tescilleri Türk Patent Enstitüsü ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)  tarafından yayınlanan resmi patent bültenleri ile kamuya açıklanmaktadır. Yayınlanan patent ve faydalı modeller talebin türüne göre belirli ülkelerde yada dünya genelinde izlenmektedir. İzleme; Patentlerin sınıflandırılmasına dair Strazburg anlaşması kapsamında yapılacak sınıf tespiti ile genelden özele doğru detaylandırılarak yapılmaktadır.

Teknik konularda çalışan kişilerin patent veri tabanlarını izlemeleri büyük bir avantaj sağlar ancak, bunları klasik yollarla takip etmek çok büyük bir zaman ve emek harcamaya sebebiyet verebilir.

Patent İzleme hizmetimiz müvekkillerimizin talimatı doğrultusunda, ulusal ve/veya uluslararası düzeyde yayınlanmış patent başvuruları arasından periyodik olarak bir konu veya alanda yayın takibi yapılmasını kapsamaktadır. Söz konusu yayınlanmış patent ya da patent başvuruları çeşitli filtrelerden geçirildikten sonra müşteriye sunularak müşterinin bu verileri rekabette etkin bir şekilde kullanabilmesi sağlanır. Ar- Ge faaliyetlerinin olmazsa olmazı olan patent izleme hizmetinin temel faydaları aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

Patent izleme hizmeti almanızın faydaları;

    1. Rakipler izlenir, böylece rakiplerden önce hareket edilip pazar payı korunur.

   2. Hangi rakibin hangi teknolojiyi piyasaya sürdüğü veya süreceği öğrenilir.

   3. Yeni tasarımlar görülebilir, böylece yeni trendler fuarlardan önce görülebilir.

   4. Piyasaya çıkan veya çıkacak yeni ürünler görülebilir, böylece ürün revizyonları daha hızlı yapılır.

   5. Yayın süresi içerisinde olan patent başvurularına karşı itiraz hakkının kullanılabilir böylece taklitlerin önü en baştan kesilir.

   6. İzleme sonucu elde edilen bilgiler Ar-Ge çalışmalarının daha etkin hale getirmesini sağlar.

Devir Patent ekibi olarak;

Patent izleme hizmeti ile yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanan bültenleri aylık olarak taramakta ve benzer tespit edilen patent yayınlarını müvekillerimize rapor halinde sunmaktayız. Özellikle Ar-Ge tabanlı firmalar için  patent izleme hizmeti emek verilen çalışmaların takip altında tutularak kötü niyetli 3 şahıslar tarafından taklit edilmesini önlenmektedir.


Devir Patent Tescil Ofisi.

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili