Patent sahibi ve proje yürütücüsü öğretim üyelerine teşvik ödülü verildi
İnönü Üniversitesi tarafından, TÜBİTAK 1001 Araştırma Projeleri ve 3501 Kariyer Projeleri ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (SAN-TEZ) Projesine başvuran proje yürütücüsü öğretim üyeleri ile patent alan öğretim üyelerine 'Teşvik Ödülü' verdi.
Rektörlük toplantı salonunda düzenlenen, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'in yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsmail Özdemir, Prof. Dr. Davut Özbağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum'un katıldığı toplantıda teşvik amacıyla patent sahibi ve proje yürütücüsü öğretim üyelerine "Teşvik Ödülü" verildi.
Sağladıkları başarılardan dolayı öğretim üyelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bu başarıların artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Düzenlenen törende İnönü Üniversitesi Vakfı tarafından patent sahiplerine patent başına 5.000 TL, proje yürütücülerine ise proje başına 1.000 TL teşvik ödülü verildi. 4 patent sahibi ve 38 proje yürütücüsü olmak üzere toplam 42 öğretim üyesi teşvik ödülü aldı.
Teşvik ödülü alan patent sahibi ve proje yürütücüsü öğretim üyeleri: Patent sahibi öğretim üyeleri: Prof. Dr. Yunus Karakoç, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altuğ, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kocamaz, Yrd. Doç. Dr. Yunus Önal.
Proje yürütücüsü öğretim üyeleri ise: Prof. Dr. Mehmet Ali Aksan, Prof. Dr. Murat Erdemoğlu, Prof. Dr. Ali Bayri, Prof. Dr. Yılmaz Çiğremiş, Prof. Dr. İhsan Karabulut, , Prof. Dr. Mustafa Sülü, Prof. Dr. Murat Özmen, Prof. Dr. Suat Canbazoğlu, Prof. Dr. Selçuk Atalay, Prof. Dr. Mehmet Salih Memiş, Prof. Dr. Nilüfer Tülin Polat, Prof. Dr. Sema Erdemoğlu, Prof. Dr. Kadir Batçıoğlu, Doç. Dr. Turan Arabacı, Doç. Dr. Gökhan Durmaz, Doç. Dr. Serdar Altın, Doç. Dr. Süleyman Sandal, Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ, Doç. Dr. Elif Apohan, Doç. Dr. Abdullah Karaer, Doç. Dr. Ahmet Gültek, Doç. Dr. Sedat Yaşar, Doç. Dr. Osman Çiftçi, Yrd. Doç. Dr. İncilay Gökbulut, Yrd. Doç. Dr. Murat Yılmaztekin, Yrd. Doç. Dr. Cem Onat, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Altuğu, Yrd. Doç. Dr. Başar Altınterim, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Varol, Yrd. Doç. Dr. Taşkın Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Erkan Özgür, Yrd. Doç. Dr. Barış Emre Dayanç, Yrd. Doç. Dr. Ümit Yolcu, Yrd. Doç. Dr. Tolga Depci, Yrd. Doç. Dr. Ünal İspir.
Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!