Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Sakarya Teknokent'ten Girişimcilere Yeni Hizmet
Türkiye’nin İlk Teknokent Patent Ofisi PATENTTO ve Türk Patent Enstitüsü Bilgi Doküman Birimi hizmete girdi.
Sakarya Üniversitesi’nin teknoloji geliştirme merkezi olan Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi, akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerine yönelik hizmetlerine yenilerini ekledi.

ADAPTTO’nun faaliyet geçtiği 2013 yılından buyana fikri sınai mülkiyet alanında önemli mesafeler katettiğini ifade eden Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, son 2 yılda üniversitenin toplamda 60’ın üzerinde patent başvurusu yaptığını, bu rakamın üniversitenin kuruluşundan bu yana yaptığı patent başvurusunun 5 katından fazla olduğunu dile getirdi.
Amaçlarının sadece patent sayısını arttırmak olmadığını, bunun yanında patent başvurusu yapılan buluşların ticarileştirilmesine de ayrı bir önem verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Elmas sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir buluşun tescil edilebilmesi için aynı anda üç şartı, tekniğin bilinen durumunun aşılması, yeni olması ve sanayiye uygulanabilir olması, şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Üniversite olarak bunlara bir de ticarileştirilme potansiyelinin bulunması şartını eklemek gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü patenti alınmış fikri, ticari bir değere dönüştüremiyorsanız, en kaliteli belgeye de sahip olsanız, sonuç olarak bu bir kağıt parçasıdır. Dolayısıyla bize göre patentler, sanayinin veya sanayicinin herhangi bir sorununa çözüm üretmelidir. Bu anlamda Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren PATENTTO, fikirlerin ve buluşların patent almasına ve ticarileştirilmesini sağlayarak üniversitemizin ve ülkemizin hedeflerinin sağlanmasına önemli katkı sağlayacaktır.”
PATENTTO ile ilgili bilgiler veren Sakarya Teknokent Genel Müdürü ve ADAPTTO Yöneticisi olan Prof. Dr. Tahsin Engin, fikirleri ve buluşları olan Sakarya Üniversitesi’nden akademisyen,araştırmacı ve öğrencilerin vakit kaybetmeden ADAPTTO ile irtibata geçmesi gerektiğini belirtti. Prof Dr. Engin devamla şunları söyledi: “ADAPTTO olarak SAÜ akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerine bu bakış açısını kazandırmayı hedefleyerek; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, onayı ile Sakarya Teknokent bünyesinde bir patent ve ticarileştirme ofisi olan PATENTTO’yu hizmete açtık. PATENTTO, tam zamanlı bir Marka, Tasarım ve Patent Vekili ve iki makine mühendisi ile dışarıda hizmet veren herhangi bir patent ofisinin verdiği tüm hizmetleri sunmanın yanısıra patentlerin ticarileştirilmesinde de buluş sahiplerine destek olmaktadır.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili