Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Samsung'dan Apple'a Suçlama !
Samsung ile Apple, aralarında bulunan patent tartışmalarına bir yenisini daha eklemiş gibi gözüküyor. Samsung ile Apple arasındaki yeni patent tartışmasının detayları haberimizde.

Samsung ile Apple’ın bir süredir cihaz patenleri konusunda uyuşmazlık içerisinde olduğu biliniyordu. İki teknoloji devi, bir kez daha karşı karşıya gelmiş gibi gözüküyor.

Güney Kore merkezli şirket, ABD Yüksek Mahkemesi’nde görülen patent uyuşmazlığı davasında mahkemenin cihazların tasarım patentlerine yeterince değer biçilmediğini öne sürdü.

Samsung, Apple’dan şikayetçi

Samsung Electronics Co. LTD, Apple Inc.’nin bir akıllı telefondan elde ettiği gelirin, yalnızca Apple’ın ilgili patent bölümlerinden kaynaklanması gerektiğini; fakat Cupertino merkezli şirketin cihazların tamamından gelir elde ettiğini dile getirdi.

Şirketin ürünlerin tamamından gelir elde etmesinden şikayetçi olduğunu ifade eden Samsung, bu durumun tasarım patentlerinin aşırı ödüllendirilmesinden kaynaklandığını belirtti.

Cihazların sahip olduğu çözümlerinin patentlerinin gereğinde fazla ödüllendirildiğini iddia eden Samsung, söz konusu durumun rekabetçi piyasada, ortaya yenilikler koymaya engel olduğunu söyledi.

Patentlere karşı takınılan tavırın benzer diğer davaları da etkileyebileceğini ifade eden şirket, durumun böyle devam etmesi halinde tek bir tasarım patentinin, kendisinden sonra gelen binlerce çözümün patent hakkında sahip olacağını, bunun da haksızlığı ortaya çıkaracağını sözlerine ekledi.

Konunun diğer muhattabı olan Apple ise, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil.

Samsung ile Apple arasındaki piyasa rekabetinin patentler alanında da devam etmesinin, şirketlere bir yararı olup olmayacağı bilinmez; fakat durum çerçevesinde etkilenecek kitlenin kullanıcılardan oluşabileceğine şüphe yok.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili