Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türk İş Adamı Ekibiyle Çok Fonksiyonlu 'Ekskavatör' Üretti
Türk İş Adamı Ekibiyle Çok Fonksiyonlu 'Ekskavatör' Üretti
İDEEGE Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Smart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş., 'Kauçuk ve Demir Paletli Midi Ekskavatör' üretti.
mart İş Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Ali Özgür Günay, "6-8-10 tonluk çok fonksiyonlu ekskavatör ürettiklerini aynı anda üç makinenin işini yaptığını söyledi.
"PATENTLİK İCAT"
Bunun için patente de konu olacak bir hidrolik değiştirme mekanizması geliştirdik. Şu ana kadar 2 tane ürettik ve birini sattık, biri kirada. Seri üretime yakında başlayacağız. Bornova'da 500 metrekarelik bir fabrikamız var. Ayda ortalama 5 tane üretebileceğiz. Beş tane de sipariş aldık" dedi.
"85 YERLİ PARÇA KULLANILDI"
Günay, bu yerli üretim projesi için KOSGEB Ar-Ge İnovasyon Programı desteği de aldıklarını üretim sırasında yüzde 85 yerli parça kullandıklarını söyledi.
EKSKAVATÖR NEDİR?
Ekskavatör, toprak işlerinde kullanılan bir iş makinesidir. Vinç (kreyn), klemşel (kavran kepçe), şavul ekskavatörler, çekme kepçe ekskavatörler, ters kepçeli ekskavatör gibi kollarına göre çeşitleri vardır. Güç aktarımına göre zincirli ya da hidrolik olabilirler. Küçük kanal açımından büyük maden ocaklarının kazılmasına kadar değişik büyüklüklerde ve güçlerde üretilirler. Zemin ve kazı durumuna göre paletli ya da lastik tekerlekli olanları tercih edilir. Kazının yanı sıra şev kesimi, yükleme ve kaldırma işlerinde de kullanılır.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili