Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türk Patent Enstitüsüne bu yılın ilk üç ayında 3 bin 223 patent başvurusu yapıldı
Türk Patent Enstitüsüne bu yılın ilk üç ayında 3 bin 223 patent başvurusu yapıldı. Bu başvurulardan 2 bin 225’ine patent belgesi verildi.
Bu yıl ilk çeyreğinde gerçekleştirilen patent başvurularının bin 226’sı yerli, bin 997’si yabancı kişi ve firmalardan geldi. Günlük patent başvuru sayısı 35’i buldu.
Geçen yılın aynı dönemine göre yerli patent başvurularında yüzde 24,1, yabancı patent başvurularında ise yüzde 4,8 artış yaşandı. Toplam patent başvurusunda ise yüzde 11,4’lük bir artış görüldü.
TPE’ye söz konusu dönemde yapılan başvurulardan 2 bin 225’ine patent belgesi verildi. Geçen yıl bu rakam aynı dönemde 2 bin 321 olarak kayıtlara geçmişti.
Bu yıl Ocakta 351, Şubatta 400, Martta 475 yerli patent başvurusu yapıldı. Söz konusu başvurular il bazında incelendiğinde İstanbul 522 başvuruyla ilk sırada yer alırken, bu ili 130 başvuruyla Ankara, 85 başvuruyla da Bursa takip etti.
Söz konusu dönemde, Adıyaman, Amasya, Artvin, Bingöl, Giresun, Kırşehir, Muş, Niğde, Siirt, Tunceli, Van, Ardahan, Iğdır ve Kilis’ten patent başvurusu gelmedi.

En çok başvuru Almanya’da
TPE’ye yapılan bin 997 yabancı patent başvurusu içinde Almanya’nın ağırlığı dikkati çekti. Bu ülkeden söz konusu dönemde 454 patent talebinde bulunuldu. Almanya’yı 379 başvuru ile ABD ve 161 başvuru ile İtalya takip etti.

“Faydalı model tescili” için de TPE’ye bu yılın ilk üç ayında 963’ü yerli, 20’si yabancı olmak üzere 983 ürün için başvuru yapıldı.
Endüstriyel tasarım kapsamında ise aynı dönemde, 11 bin 377 başvuru alındı.

Devir Patent Tescil Ofisi. 
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili