Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türk Telekom 5G için 26 adet patent başvurusu yaptı
Türk Telekom Avrupa Birliği’nin 5G çalışmalarını başlatan Avrupa Network Teknoloji Platformu’nun (Networld2020) Yönetim Kurulu’na tekrar seçildi. Şirketten yapılan açıklamada, Türk Telekom 5G patent başvurularının sayısının da 26’yı bulduğu belirtildi.

“Avrupa 2020 Stratejisi” doğrultusunda, yeni nesil iletişim teknolojileri ile bilgi ve iletişim altyapısına dönük teknolojiler tasarlamak üzere kurulan Avrupa Teknoloji Platformu’nun 2013 yılında kurucu yönetim kuruluna dahil olan Türk Telekom, bu platformda 5G’ye katkı yapmak üzere görev yapmayı sürdürecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre Avrupa Teknoloji Platformu’nda Türk Telekom’u, şirketin teknoloji danışmanı Doç. Dr. Mustafa Ergen temsil etmeye devam edecek.

‘MİLAT ile yerli 5G teknolojileri geliştiriyoruz’
Yerli 5G teknolojileri geliştirilmesi alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, konuyla ilgili şunları söyledi:

Avrupa Birliği bünyesindeki 5G çalışmalarına yön veren Avrupa Teknoloji Platformu’nun (Networld2020) Yönetim Kurulu’na tekrar seçildik. Ayrıca Avrupa Birliği’nin 5G’de yol haritasını belirleyen uluslararası CROWD ve MOTO konsorsiyumlarında da yer alan tek Türk şirkeyiz. Diğer taraftan Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından başlatılan ve iştirakimiz Argela’nın yer aldığı MİLAT projesi ile de yerli 5G teknolojilerinin geliştirilmesi alanında çalışıyoruz. 5G için sürdürdüğümüz Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında bugüne kadar toplamda 26 adet patent başvurusunda bulunduk.”

Türk Telekom’un iştiraki Argela’nın 5G çalışmaları hakkında bilgi veren Argela Genel Müdürü Bülent Kaytaz ise “Bir süredir üzerinde çalıştığımız çözümlerimizden biri olan ProgRAN, 5G teknolojileri için ölçeklenebilir ve esnek mimarisiyle geleceğin mobil iletişim ihtiyaçları için yüksek kapasiteli, kişiselleştirilmiş ağ ve hizmet çözümleri sunulmasına olanak sağlayacak. ProgRAN ve yeni nesil Yazılım Tanımlı Ağlar ile ABD Patent ve Marka Ofisi’ne 26 adet patent başvurusunda bulunduk; bu rakamı yeni başvurularla artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili