Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türk bilim adamından kansere karşı önemli buluş!
Prof. Dr. Uğur Şahin'in kanserle mücadelede geliştirdiği "Truva atı aşısı" başarıya ulaştı. 3 hastada denenen aşıyla ilgili Şahin, "Aşı sayesinde kanser evrensel anlamda tedavi edilebilecek" dedi.

Almanya'da yaşayan ve kanserli hastalar için yaptığı çalışmalarından ötürü Alman Federal Eğitim, Bilim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan tarafından ödüllendirilen Prof. Dr. Uğur Şahin'in uzun zamandır üzerinde çalıştığı kanserle mücadelede "Truva atı aşısı" metodunun başarıya ulaştığı açıklandı. Mainz şehrindeki Johannes Gutenberg Üniversitesi'nde çalışmalarını sürdüren Türk bilim adamı Prof. Uğur Şahin'in başında bulunduğu bir ekibin yürüttüğü araştırmada, virüsleri taklit eden nano parçacıklar vücuda aşı yoluyla enjekte edilerek bağışıklık sisteminin tümörlere saldırması ve onları yok etmesi sağlandı. Araştırma ekibi bunun için, ileri derecede kanser hastasının tümörlerinden örnekler alıp RNA'larını modifiye etti ve modifiye ettikleri hücreleri hastalara damar yoluyla yeniden enjekte etti. Şimdiye kadar 3 hastada denenen yöntemin sonucunda, halen tümörüyle yaşayan hastalardaki tümörlerin küçüldüğü, tümörleri operasyonla alınmış ancak tekrarlaması beklenen bir hastada ise kanserin geri dönmediği gözlemlendi.

 'AŞILAR UCUZ VE HIZLI ŞEKİLDE ÜRETİLEBİLİR' 

Prof. Dr. Şahin ve ekibinin araştırma sonuçları dünyaca ünlü bilim dergisi Nature'de yayımlandı. Dergiye araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Uğur Şahin, "RNA aşısı" dedikleri bu yöntemin kanserin evrensel anlamda tedavisi için kullanılabileceğini ifade etti. Üniversitenin Tıp Fakültesi'nde Translasyonel Onkoloji Müdürü de olan Şahin ayrıca, bu tür aşıların oldukça hızlı ve ucuz bir şekilde üretilebileceğine de dikkat çekti. Araştırma, bilim dünyasında heyecanla karşılandı ancak bazı bilim adamları, sonuçlara temkinli yaklaştı. Hollanda'nın Nijmeden şehrinde bulunan Radboud Üniversitesi uzmanlarından Jolanda de Vries ve Carl Figdor, net sonuçlara ulaşabilmek için araştırmanın daha geniş bir hasta grubu üzerinde denenmesi gerektiğini vurguladı.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili