Leave your phone number, our team will communicate with you as soon as possible.
Name - Surname :
Phone :
let's call you
Türkiyede Fikri Mülkiyet Borsası kurulması için çalışmalar hız kazandı
Bir süredir konuşulan Fikri Mülkiyet Borsası konusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk markalarının korunması ve fikri mülkiyetlerin ticarileşmesi noktasında önemli bilgiler paylaştı.

Ülkemizde 2015 yılında ARGE harcamalarının bütçedeki payı %1 seviyesinde gerçekleşmişti. TBMM’den çıkan ARGE kanunu ile kademeli olarak AB ve OECD ülkelerine yakınsanması hedeflenen ARGE yatırımlarında Türkiye aslında oldukça geride. AB ortalaması bu alanda %3 seviyelerinde.
  ARGE Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sınai Mülkiyet Kanunu tasarısının ekim veya kasım aylarında yasalaşmış olmasını hedeflediklerini dile getiriyor. Bu kanunun yasalaşması ile birlikte patent başvuru, tescil, koruma ve ticarileşme gibi aşamalar çok daha etkin ve kolay bir hale getirilecek.   Fikri Mülkiyet Borsası  Bunun yanı sıra Borsa İstanbul bünyesinde yer alacak olan Fikri Mülkiyet Borsası, patentlerin ticarileşmesi konusunda fikir sahipleri ile yatırımcıları birbirine yakınsayacak. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, işletmelerin finansal yapılarında da marka değerlerinin ve patentlerin ağırlık kazanmasına yönelik çalışmalar yürütüyor.   Özellikle ARGE Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında üç fazda teknoloji bölgelerine eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. İlk fazda patent uzmanları, fikri ve sınai hakların önemi ve Türkiye’deki yasal süreçleri konusunda katılımcıları bilgilendirecek. İkinci aşamada bu fikirlerin ticarileşmesi konularına odaklanılırken son aşamada “Patent Randevu Sistemi” devreye girecek. Patent uzmanları ortaya konan fikirler, yenilikler veya buluşlar konusunda birebir danışmanlık hizmeti sunacak.   Son dönemde ARGE yatırımları konusunda ciddi destek bütçeleri ayıran Türkiye, bu çalışmalar ile ortaya konan fikirlerin korunması ve ticari bir kazanca dönüşmesi anlamında da önemli bir aşama kaydedilmesine zemin hazırlamış olacak.

Devir Patent Tescil Ofisi.
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o
Read more »

blogs

Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!
İÜ kimya alanında 2 yeni patent aldı
Patent Tescili
Marka Tescili